Μπροστά Σήμερα | Μαζί

Καλησπέρα!

Την Δεύτερα 13 του μηνός είχα ανεβάσει την ιδρυτική διακύρηξη της κίνησης Μπροστά, Σήμερα η οποία είχε αρκετή απήχηση και μέσα σε 3 Κυριακές την συνυπέγραψαν 475 πολίτες, εμού συμπεριλαμβανομένου. Την Παρασκευή μου στείλανε το παρακάτω κείμενο για όσους θέλουν μια πιο ενεργή συμμετοχή στην κίνηση. Δεν το ανέβασε αμέσως για το καρναβαλικό τριήμερο στην Πάτρα είναι κάτι σαν εθνική γιορτή. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στην κίνηση μπείτε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής.

Αγαπητοί Φίλοι,

Την Κυριακή 12.02.2012 και λίγο πριν την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, δημοσιοποιήσαμε ένα κείμενο παρέμβασης με τον τίτλο «Μπροστά, Σήμερα». Στόχος της παρέμβασής μας ήταν να εκφράσουμε την αγωνία μας απέναντι σε ένα κρίσιμο δίλημμα, αλλά και τη θέση μας ότι – παρά τις δυσκολίες και τα φαινομενικά «αδιέξοδα» – οι μάχες της χώρας πρέπει να συνεχίσουν να δίνονται μέσα στην Ευρώπη.

Η θετική ψήφος των 2/3 της Βουλής, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής και η ολοκλήρωση του PSI δίνουν ανάσες στην προσπάθεια της χώρας μας, αλλά προφανώς από μόνες τους δεν αρκούν. Τα προβλήματά μας ούτε θα εξαφανιστούν ούτε όμως μπορούν να κρυφτούν πια κάτω από το χαλί. Μια δανειακή σύμβαση απλά μας δίνει τα χρονικά περιθώρια για να πατήσουμε στα πόδια μας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι είμαστε στην αρχή μιας δύσκολης και επίπονης προσπάθειας που δεν αφήνει στη χώρα μας περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, μικροπολιτικά παιχνίδια και αναβολές.

Μιλήσαμε δημόσια γιατί νιώθουμε ότι γύρω μας αγνοείται ή αποσιωπάται το αυτονόητο. Ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι το μνημόνιο. Είναι το παράλυτο κράτος, η εσωστρεφής οικονομία, η μη εφαρμογή κανόνων, η ανευθυνότητα και η έλλειψη συγκρότησης για το ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Όσο οι απαιτήσεις να αλλάξουμε μεγαλώνουν, το θέατρο του παραλόγου εντείνεται. Το βιώνουμε εδώ και δύο εβδομάδες: τα στρατόπεδα και οι διαχωριστικές γραμμές, οι καθυστερήσεις, οι παραιτήσεις, η φιλολαϊκή ρητορεία χωρίς αντίκρισμα είναι «καπρίτσια» και τακτικές ενός συστήματος εξουσίας (κάθε είδους) που συσκοτίζει για να επιβιώσει. Και στην ουσία, για να συνεχίσουμε να προχωράμε με ψέμματα και ψευδαισθήσεις, χωρίς ποτέ να δούμε την ουσία του προβλήματος.

Μερικοί από εμάς, τους αρχικούς υπογράφοντες, προσφέραμε ή συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε συμβουλευτικές ή/και θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα κεκτημένο συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας. Κάναμε και κάνουμε τις υπερβάσεις μας καθημερινά, προσπαθώντας για το καλύτερο, εκφράζοντας αποκλειστικά τους εαυτούς μας.

Πριν δύο Κυριακές, 475 πολίτες συν-υπογράψαμε το κείμενο, ακόμη περισσότεροι το μοιράστηκαν στα social media, εκατοντάδες το διάβασαν και μερικοί το ανέβασαν στα blogs τους, ασκώντας κριτική ή απλά δημοσιοποιώντας το. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε όλοι 100% με το κειμενο, για εμάς ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη που μας δίνει χαρά και μας θυμίζει ότι στο δημόσιο διάλογο χωράνε και απόψεις της γενιάς μας, που δεν είναι ακραίες και υπογραμμίζουν το αυτονόητο.

Καταρχήν, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπογραφή σας και την έμμεση στήριξή σας και να σας δηλώσουμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε σε επαφή, να λαμβάνετε και να λαμβάνουμε νέα σας και να «μεγαλώσουμε», να δικτυωθούμε, να γίνουμε περισσότεροι. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, χτίζοντας βήμα βήμα μια πολιτική κοινότητα ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας μας χωρίς διακηρύξεις και «κρυφτό» με τις λέξεις, αλλά με προτάσεις και σύγχρονη ματιά για την Ευρώπη σήμερα, για το ρόλο της διοίκησης, την ανάπτυξη, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δικαιώματα των πολιτών σήμερα, την ποιότητα ζωής στις πόλεις κ.ά.

Θέλουμε να αναδείξουμε θέματα, με θετικό λόγο, χρήση των νέων μέσων με φαντασία και να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε στην υλοποίησή τους στην πράξη. Ο χρόνος είναι τώρα και όχι αύριο.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να μείνουμε σε επαφή, μπορείτε, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ, να μας στείλετε:

α. στοιχεία επικοινωνίας και ιδιότητα
β. ιδέες για δράσεις ή και πως θα μπορούσε το «Μπροστά Σήμερα» να εξελιχθεί
γ. κάθε σκέψη που αφορά συνεργασίες ή διαθεσιμότητα εκ μέρους σας για ενεργό συμμετοχή

Σας ευχαριστούμε.

Φιλικά,
«Μπροστά Σήμερα»

E-mail: fwdgreecetoday@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/FwdGreeceToday

Twitter: http://twitter.com/fwdgreecetoday

Advertisements

About chriszah

Ένας επαναστάτης του αυτονόητου. Προσπαθώ να μιλήσω οικονομικά σε μια χώρα γεμάτη "οικονομολόγους"... Στη φωτογραφία είναι το γιοφύρι της Άρτας. Δείτε όλα τα άρθρα του/της chriszah

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: