Bye bye opengov!

Καλησπέρα!

Ελπίζω να σας αρέσει το καινούργιο logo του blog! Να σας πω την μαύρη αλήθεια είμαι υπερήφανος για αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία (χα!). Σας το έβαλα και σε μεγάλο μέγεθος δίπλα για το βλέπετε! Τεσπά άλλο είναι το θέμα της σημερινή postιας. Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το opengov αγαπημένε μου αναγνώστη. Που το θυμήθηκες θα μου πεις. Και όμως η λύσσα με το οποίο πολεμήθηκε το opengov, καθώς και η ταχύτητα με την οποία η νέα κυβέρνηση των 3 το παράτησε αποδεικνύει για άλλη μια φορά στα μάτια τα δικά μου την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να αλλάξει.

Η κυβέρνηση αυτή έδειξε από αρχή τις προθέσεις της ανακοινώνοντας τους περισσότερους γενικούς γραμματείς σε μια μέρα! Μάλιστα η ανακοίνωση δεν παρέθετε ούτε τα βιογραφικά ούτε σχετικές πληροφορίες για τους νέους γραφειοκράτες των υπουργείων (η ανακοίνωση εδώ).

Και αφού είδε η κυβέρνηση ότι ο κόσμος δεν πολύ αντιδρά σε αυτούς τους διορισμούς άρχισε το γλέντι: Νατάσα Ράγιου, Σοφία Γιαννακά & Γιώργος Κουβαράς επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν την ΕΡΤ. Ο τελευταίος μάλιστα ήδη ξεκινάει εκπομπή. Να υπενθυμίσω ότι και επί της χρυσής εποχής του Καραμανλή ήταν και πάλι στην ΕΡΤ. Στο μεσοδιάστημα μόνο το extra3 αναγνώρισε το ταλέντο του. Ακολούθησε η πρόταση να αναλάβει το ΟΑΚΑ ο Ανατολάκης (αυτός ο μέγιστος αμυντικός του ΛΑΟΣ και τώρα πια της ΝΔ) και διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ ο Αιμίλιος Λιάτσος!!! Ανέλαβε τελικά σήμερα (πηγή)! Σε άρθρο του το Έθνος της Κυριακής κάνει εκτενή αναφορά στην προσπάθεια «επανίδρυσης» της ΕΡΤ (πηγή).

Σήμερα βέβαια έμαθα ότι η ΝΔ στηρίζει την νεολαία έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια αφού διόρισε διοικητή στο νοσοκομείο του Αγρινίου ένα 29χρόνο (πηγή)!!! Όποτε εγώ που είμαι στα 27 μπορώ άνετα να ελπίζω σε μια ΔΟΥ ή σε κανένα γραφείο του ΕΟΤ.

Και επειδή κάποιοι μπορείτε να πείτε ότι υπερβάλλω ή ότι είμαι προκατειλημμένος σας ζητώ να κάνουμε μια σύγκριση του απερχόμενου και του νυν γενικού γραμματέα της τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (πηγή).

Μενέλαος Δασκαλάκης (ο νυν) Σωκράτης Κάτσικας (ο πρώην)
Γεννήθηκε το 1959 στο Γύθειο Λακωνίας, όπου παρέμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του στο Λύκειο. Σπούδασε οικονομικά και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Επικοινωνία. Μιλάει Αγγλικά. Εργάζεται από 18 ετών. Έχει εργασθεί ως στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και για αρκετά χρόνια κατείχε θέσεις ευθύνης, παράλληλα εργάσθηκε και ως ελεύθερος επαγγελματίας… Το Δεκέμβριο του 2006 ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, θέση στην οποία υπηρέτησε έως τον Ιούλιο του 2010 Ο Σωκράτης Κ. Κάτσικας (Διπ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός, M.S. Electrical & Computer Engineering, Δρ Μηχ/κός Η/Υ & Πληροφορικής) γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Ελαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1982, το Master of Science in Electrical & Computer Engineering από το University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ, το 1984 και το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχ/κού Η/Υ & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1987.Εργάστηκε ως διδάσκων και ερευνητής στο University of Massachusetts at Amherst, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο University of La Verne (Athens Campus) και στα Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Αθήνας. Την περίοδο 1990 – 2007 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Διετέλεσε Πρύτανης (2003-2006), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (1997-2003), Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (1997-1998 και 2000), Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (2003-2006) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (1997 – 2005). Από τον Μάιο 2007 είναι Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.

Όπως βλέπετε σε μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στην δημόσια διοίκηση (τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών όπως έχω ξαναγράψει παίζουν τεράστιο ρόλο στην οικονομία) η τωρινή κυβέρνηση άλλαξε ένα καθηγητή πανεπιστήμιου με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ!

Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε αγαπητέ αναγνώστη. 2,5 χρόνια τώρα δυστυχώς μόνο βουλιάζουμε.

Δεν ξέρω για σας αλλά τέτοιο μουσικό Σεπτέμβρη είχα χρόνια να συναντήσω. Οι νέες μουσικάρες έρχονται από παντού! Εδώ οι dum dum girls μας προϊδεάζουν για τον καινούργιο τους δίσκο.

Advertisements

About chriszah

Ένας επαναστάτης του αυτονόητου. Προσπαθώ να μιλήσω οικονομικά σε μια χώρα γεμάτη "οικονομολόγους"... Στη φωτογραφία είναι το γιοφύρι της Άρτας. Δείτε όλα τα άρθρα του/της chriszah

3 responses to “Bye bye opengov!

 • firiki2010

  Δεν τους ξέρω τους κυρίους αλλά το μέγεθος ενός βιογραφικού δεν είναι αποδεικτικό καταλληλότητας για συγκεκριμένη θέση. Αυτά κρίνονται εκ του αποτελέσματος. (Τον Δασκαλάκη προφανώς τον αδικείς όταν συνοψίζεις το βιογραφικό του στο «Γενικός Διευθυντής της ΝΔ» και τον αντιπαραθέτεις με ένα καθηγητή Πανεπιστημίου. Καθηγητές Πανεπιστημίου απόλυτους τενεκέδες δεν έχεις γμωρίσει;;;;;)
  Για το opengov : Θυμάσαι πόσο καιρό ήταν ακέφαλοι Οργανισμοί, Γραμματείες κλπ; Θυμάσαι ότι τελικά τις περισσότερες θέσεις τις πήραν γνωστοί των αρμοδίων; Προσωπικά δεν έχω καμμιά αντίρρηση. Αλλοίμονο αν ένας υπουργούς δεν έχει γύρω του 5-10 ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες στους οποίους να έχει εμπιστοσύμη ώστε να τους στελεχώσει θέσεις αρμοδιότητας του. Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι συχνότατα λόγω ανικανότητας, ηλιθιοτητας,καιροσκοπισμού ή λαμογιάς θέσεις παίρνουν κάτι απιθανοαπίθανοι τύποι. Από αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να σε σώσει το opengov. Πολλά προβλήματα θα έλυνε αν προσέχαμε περισσότερο την ψήφο και τον σταυρό μας κι αν τα κόμματα καταλάβαιναν ότι με τους παρατρεχαμένους που έχουν (ή κάποιους από αυτούς) αυτουπονομεύονται.

  • chriszah

   Αν η αργή διαδικασία από τα γραφόμενα σου ήταν το πρόβλημα του opengov σίγουρα με εντολή του κ. Σαμαρά θα είχε λυθεί. Δυστυχώς φιρίκι δεν πάμε μπροστά, πίσω πάμε. Στο κείμενο ήμουν ευγενικός γιατί δεν θέλω να προκαλώ, αλλά τώρα θα τα χώσω: Η αλλαγή στο ΣΔΟΕ έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, ο Λιάτσος στην ΕΡΤ πως σου φαίνεται; Η Ράγιου; Η Γιαννακά; Ο Ανατολάκης στο ΟΑΚΑ; Αλλά είπαμε Αντώνης Σαμαράς.
   Υ.Γ. Δεν είναι προσωπική η επίθεση (τα λέω σε σένα να τα διαβάσουν και οι υπόλοιποι)
   Υ.Γ2. Ο μόνος αξιοπρεπής είναι για μια ακόμα φορά ο Χατζηδάκης και μπράβο του που δεν έβαλε και αυτός κανα Μεσσήνιο.
   Υ.Γ3. Επειδή δυσκολεύεται με τα μέτρα στείλε του το Ζάππειο3 που έχει έτοιμες 18 δις περικοπές http://youtu.be/hirJAOc2D3k

 • firiki2010

  Αγαπητέ chris, στο σχόλιο μου δεν ασχολήθηκα με τα πρόσωπα αυτά καθ΄ εαυτά. Ασχολήθηκα επι της διαδικασίας. Εξ άλλου επεσήμανα: «Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι συχνότατα λόγω ανικανότητας, ηλιθιοτητας,καιροσκοπισμού ή λαμογιάς θέσεις παίρνουν κάτι απιθανοαπίθανοι τύποι. Από αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να σε σώσει το opengov. »
  ΥΓ1 Ποια επίθεση;;;; Αν ήταν επίθεση πες το μου για να επιτεθώ κι εγώ (γελάκια)
  ΥΓ2 Κι εγώ έχω μια εκτίμηση στον Χατζηδάκη
  ΥΓ3 Γιατί θεωρούμαι πιο αρμόδιος από σένα να του στείλω το Ζάππειο 3 ;;;; Εχω πει πριν πολύ-πολύ καιρό ότι η στάση της ΝΔ σε ορισμένα θέματα υπονομεύει την μελλοντική (σημερινή) κυβερνητική της θητεία. Ασε που η θητεία δεν είναι κι αποκλειστικά δική της. Προσωπικά ψήφισα χωρίς ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, Και δεν αισθάνομαι καθόλου «κοψοχέρης»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: