Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα

Καλησπέρα!

Καιρό είχαμε να τα πούμε… Λοιπόν σήμερα είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για το βασικό εισόδημα και το γεγονός ότι στην Ευρώπη έχει αρχίσει η συζήτηση για το αν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ή όχι. Επειδή και εγώ όπως πολλοί άλλοι θεωρώ, θεωρούν ότι ο πλούτος που παράγει η Γηραιά Ήπειρος επαρκεί ώστε και οι λιγότεροι προνομιούχοι να έχουν ένα ανεκτό επίπεδο ζωής, μπορούμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα». Σας παραθέτω τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας. Διαβάστε τη και μετά πατήστε στην εικόνα για να υπογράψετε!

Υποστήριξε το βασικό εισόδημα ως ανθρώπινο δικαίωμα!

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα, πυροδοτώντας έτσι μια εκστρατεία που θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να έχουμε ενημερώσει τους 500 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουμε συλλέξει ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον 7 κράτη-μέλη. Ήδη 15 κράτη-μέλη συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Εάν συλλέξουμε ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης για το βασικό εισόδημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το αίτημα της πρωτοβουλίας και να προγραμματίσει δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπογράψτε Τώρα!

Advertisements

About chriszah

Ένας επαναστάτης του αυτονόητου. Προσπαθώ να μιλήσω οικονομικά σε μια χώρα γεμάτη "οικονομολόγους"... Στη φωτογραφία είναι το γιοφύρι της Άρτας. Δείτε όλα τα άρθρα του/της chriszah

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: